Salotos su krevetėmis ir kiaušiniais man pačios skaniausios. Tai tiesiog kitokia Cezario salotų versija. Gal net gardesnė.

Receptas

Ingredientai

Salotos: Mano akimis šioms salotoms geriausiai tinka romaninės salotos. Galite naudoti ir icebergo ar kitas jūsų mėgstamas salotas

Krekeriai: krekerių galite įsigyti parduotuvėje arba pasigaminti namuose. Supjaustykite kubeliais kelias riekeles batono ir paskrudinkite keptuvėje. Galite pasigaminti skrebutį ir orkaitėje. Nepamirškite pagardinti alyvuogių aliejumi ir patrinti česnaku.

Krevetės: geriausiai rinktis pilkos spalvos, nevirtas krevetes. Kepant krevetes, jas lengva perkaitinti. Rožinės spalvos krevetes kartais jau nusiperkame kietas, perkaitintas.

Kiaušiniai: kiaušiniai nuostabiai dera su kietuoju sūriu. Susiraskite ūkininką ir įsigykite kaimiškų kiaušinių. Jų skonis kaip diena ir naktis skiriasi nuo parduotuvinių.

Sūris: prie šių salotų geriausiai dera kietasis sūris. Pasirinkite savo mėgstamiausią.

Alyvuogės: šioms salotoms naudoju tik kelias juodąsias alyvuoges.

Pomidorai: jų galite ir nedėti. Jei naudosite rinkitės vyšninius arba slyvinius pomidorus.

Padažas: naudoju naminį savo gamintą garstyčių medaus padažą.

Jums reikės:

1 romaninės salotos

saujos česnakinių krekerių arba skrudinto batono

6 vnt tigrinių krevečių

2 kaimiškų kiaušinių

2 skiltelių česnako

2 šaukštų sviesto

100 g kietojo sūrio (aš naudoju 36 mėn. brandintą Džiugą)

3 vyšninių pomidorų jei mėgstate

3 juodųjų alyvuogių

daigų papuošimui

Garstyčių medaus padažui

3 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukšto ekologiško obuolių sidro acto

1 arbatinio šaukštelio garstyčių

1 arbatinio šaukštelio medaus

1 skiltelės česnako

Padažo receptas čia: Garstyčių medaus padažas

Gaminimas:

Nuplauname romanines ar kitas jūsų mėgstamas salotas, paliekame 5 minutėms, kad nuvarvėtų ir apdžiūtų.

Tuo metu pasiruošiame krevetes. Nedidelėje keptuvėje ištirpiname sviestą, nusilupame ir sutraiškome česnako skilteles, lengvai pakepiname. Nuplauname atitirpusias pilkos spalvos krevetes. Jeigu jos pilkos spalvos, reiškias nevirtos. Jas sudėkite į keptuvę ir kepkite ant nedidelės kaitros tik tol kol pasidarys rožinės spalvos. Rožinė spalva reiškia, kad krevetės jau išvirtos. Turėkite omenyje, kad rožinės spalvos krevetės jau yra termiškai apdorotos ir jeigu jas ilgai kepsite jos pasidarys kietos ir neskanios. Rožinės spalvos krevetes reikia tik pašildyti.

Kietai išverdame kiaušinius, nulupame ir supjaustome ketvirčiais

Supjaustome romanines salotas, sudedame į salotų dubenį. Nuplauname ir supjaustome vyšninius pomidorus.

I salotų dubenį sudedame kietai virtus kiaušinius, pomidorus, alyvuoges, krekerius. Sutarkuojame kietąjį sūrį ir pabarstome ant salotų.

Jeigu neturite krekerių, kubeliais supjaustykite batoną ir paskrudinkite ant keptuvės.

Su salotomis geriausiai tinka garstyčių medaus padažas. Sumaišykite padažo recepte nurodytus ingredientus. Nulupkite ir sutraiškykite česnako skilteles ir įdėkite į sumaišytą padažą, dar kartą išmaišykite.

Salotas patiekite su prancūzišku česnakiniu batonu arba ispaniška ciabatta duona. Skanaus!

kreveciu salotos


Čia galite rasti daugiau salotų receptų:

Naminės Cezario salotos

Salotos su pomidorais ir avokadais

Jeigu pagaminote patiekalą, pažymėkite mus Instagram ir uždėkite grotažymę #maistasantstalo