Ši pomidorų sriuba su krevetėmis gavosi tokia skani, kad negalėjau atsidžiaugti. Viriau visą savaitę ir vaišinau namiškius ir drauges. Tai greitas ir lengvas užkandis kai norisi ko nors skanaus ir gurmaniško. Šios sriubos receptą sugalvojau norėdama pagaminti visai kitą sriubą, bet tiesiog neturėjau visų ingredientų. Nenorėjau jokių riebalų. Ir gavosi puikiai. Prisipažinsiu tai viena mėgstamiausių mano gaminamų sriubų. Pagaminti ją labai lengva ir paprasta. Pabandykite.
Pomidorų sriuba su krevetėmis receptas
Ingredientai
1 indelis (360 g) Felix pomidorų padažo su bazilikais
3-4 švieži persikai
2 morkos pjaustytos griežinėliais
2-3 smulkiai pjaustyti mėlynieji svogūnai
3 česnako skiltelės arba žiupsnis džiovinto česnako
2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus arba agavų sirupo
300 ml vandens
druskos
300 g lukštentų krevečių
2 šaukštai sviesto
daigų ar turimų žalumynų papuošimui
prancūziškas batonas arba skrudinta duonelė patiekimui
Gaminimas:
Nulupkite morkas, supjaustykite griežinėliais. Nulupkite svogūnus, česnaką ir smulkiai supjaustykite.
Į keptuvę įdėkite pora šaukštų sviesto ir pakepinkite supjaustytus svogūnus, česnakus ir morkas ant nedidelės kaitros.
Į puodą supilkite vandenį, pomidorų padažą, sudėkite pakepintas morkas, svogūnus, cukrų arba agavų sirupą, druską. Pakaitinkite ant vidutinės kaitros kol užvirs. Jeigu neturite česnakų įberkite džiovintų česnakų miltelių.
Kol kaista puodas nulupkite ir kubeliais supjaustykite abrikosus. Krevetes atšildykite, pamerkite į vandenį, jei reikia nuimkite kiautus. Jeigu krevetės rožinės spalvos, jos jau yra išvirtos ir jas reikėtų dėti tik pačioje pabaigoje prieš patiekiant. Jeigu krevetės yra pilkos spalvos jas galima pavirti 1-2 minutes, bet tik tol kol iš pilkos taps rožinės spalvos. Jeigu kepsite ar troškinsite rožinės spalvos krevetes, jos bus kietos ir neskanios. Kartais tokios jau būna šaldytos, todėl geriausia pirkti pilkos spalvos ir trumpai patroškinti.
Užvirus sriubai sudedame krevetes ir abrikosus. Lėkštę papuošiame turimais žalumynais. Aš šį kart naudojau žirnių daigus. Patiekite su skrudintu batonu, prancūzišku batonu ar bandele. Ši sriuba verta restorano. Jeigu kada tokį atidarysiu, jame tikrai bus ši nuostabi jūra ir vaisiais kvepianti sriuba. Kviečiu prie stalo, skanaus!
Jeigu ieškote įkvėpimo čia rasite daugiau sriubų receptų: