Jeigu mėgstate baklažanus, šis receptas kaip tik Jums. Baklažanai kilę iš Indijos, jeigu neragavote, būtinai pabandykite šį ar kitus receptus. Baklažanai turi cukraus, kalio druskų, karotino, 1,2 % ląstelienos, vitaminų B1, B2, B3, C. Baklažanai taip pat pilni mineralinių junginių ir sausųjų medžiagų. Ši daržovė turi nedaug kalorijų. Žali baklažanai maistui netinkami. Nesunokusiuose yra nuodingos medžiagos solanino.
JUMS REIKĖS:
1kg baklažanų,
šlakelio aliejaus,
250g šviežių grybų,
1 kiaušinis,
skiltelė česnako,
50g. džiuvėsėlių,
2 šaukštai smulkintų petražolių lapelių,
2 šaukštai supjaustytų juodųjų alyvuogių,
2-3 šaukštai grietinės,
Druskos,
Pipirų.
GAMINIMAS:
Šviežius baklažanus, nuplauname, nulupame, perpjauname išilgai, išimame minkštimą ir supjaustome gabaliukais. Nuplauname grybus, susmulkiname. Nulupame ir supjaustome česnaką arba svogūną. Į keptuvę sudedame svogūną arba česnaką, grybus, baklažanų minkštimą, pabarstome druskos ir truputį pakepiname ant nedidelės kaitros. Pakepinę masę šiek tiek atvėsiname, sumaišome su kiaušiniu ir džiuvėsėliais, žalumynais ir alyvuogėmis. Šią masę sudedame į išskobtus baklažanus. Imame indą tinkamą kepti orkaitėje, įpilame 3 šaukštus vandens. Sudedame paruoštus baklažanus ir įdedame į įkaitintą orkaitę, kepame apie 10-15 minučių, 180 C. Iškepus pašlakstome grietine ir dar truputį pakepiname. Iškepusius išimame iš orkaitės, sudedame į lėkštę ir pabarstome žalumynais. Vietoje džiuvėsėlių galima dėti ryžius.
Nebijokite eksperimentuoti, pagal savo mėgstamus produktus grybus galite maišyti su kitomis daržovėmis, mėsa ar žuvimi. Skanaus!
SKAITYKITE:
https://maistasantstalo.lt/pomidoru-ir-surio-misraine/
https://maistasantstalo.lt/pupeliu-misraine/
https://maistasantstalo.lt/burokeliu-sriuba/